Najpomembnejši pravili nosečih mamic večjih družin

V tokratnem članku se bom poskušala osredotočiti samo na noseče mamice iz velikih družin.
Njihovo zgodbo sem hotela slišati izključno od mam, ki lahko že v spanju pove faze poroda, pri poimenovanju novega družinskega člana mora biti resnično ustvarjala, da poimenuje svojega najnovejšega otroka, saj so njena najljubša imena že krasijo starejše brate in sestre. Saj poznate to, kajne. 
 
Noseče mamice velikih družin pravijo, brez sramu uporabljajte papirnate krožnike, za malčka veliko, veliko televizije, naredite najmanj in se izogibaj velikim projektom. Ne reci, da boste otroka vozili na treninge še preden se ta rodi. Ne zaobljubite se, da boste imeli vrtec, v katerem bi posneli najlepše instagram slike. Ne poskušaj preoblikovati vseh svojih slabih navad ali postati še boljši kuhar ali pa imeti popolno prehrano. 
 
Najpomembnejše pravilo je, da znižajte svoje standarde. Mamice velikih družin vam priporočajo, da se počutite dobro in ne zgarano, izčrpano. Želijo samo opomniti, da ni nič narobe če je kakšna stvar narejena manj popolno ali površno. Dobro je tudi, če ne ustreza vašemu popolnemu videzu. Nosečnost je začasna, neurejena hiša in triletnica v plenicah nista najslabša stvar na tem svetu. 
 
Ostali nasveti si sledijo nekoliko takole:
 
  • Ni me kritizirati če se trudim pravilno jesti, piti vodo, se gibati in početi stvari zaradi katerih se počutim duševno in čustveno stabilno.
  • Pred časom sem prebrala intervju matere s 16-imi otroci. Pravi, da je postalo njeno pravilo, da si vsak dan popoldan vzame čas za popoldansko spanje in bombon ko se zbudi.
  • Okolica kar naprej govori kako dragocen ja čas z dojenčkom. Pozabijo pa povedati, da ni nič narobe če se prosi za pomoč.
  • Mamicam se veliko dogaja znotraj samega telesa, čustev, okolice. Za vse to porabite ogromno energije, zato je prav da se kdaj počutite tudi leni in neuporabni. V tem času se vaše “baterije polnijo”.

Drugo pomembno pravilo je, da ste dobri do sebe. Nosečnost je resno delo. 

Nosečnost nosečnici prinaša različne izzive. Bodi dobri in nežni do sebe. Izogibajte se toksičnim odnosom in si privoščite tudi počitek. 

Ta prispevek je bil objavljen v kategoriji Blog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja